Bíró Andrea

Hyper Productiv

Hyper Productiv

Visszaszámolsz vagy haladsz napról napra?

2017. december 18. - Hyper Productiv

Karácsony margójára

 

Én mindig, nem csak úgy általában, mindig visszaszámolok. Amikor eltelik megint 1 év, 12 hónap, 52 hét, 365 nap, 8760 óra..., ami részben nagyon sok idő, de mégis időnként egy pillanatnak tűnik. Megtettünk mindent, amit elterveztünk? Kell hozzá egy csipetnyi múlt, hogy pontosan tudjuk, mit értünk el, mire lehetünk büszkék és mit kell újratervezni. Persze kell a jövő is, hiszen álmodozni, vágyakat és célokat megfogalmazni, de a jelen az, amire igazán szükség van. Itt és most, tenni, de nem csak akkor, amikor fordul a számláló. Mert mi is a cél?

Legyen jobb, mint tegnap! Ehhez kellenek az összetevők, amiből megalkothatod azt, amire Te vágysz!

 A legnagyobb ajándék a miidő

kari.png

 

Múlt, jelen és jövő egyben... 

Az év többnyire 365 napból áll, tényleg csak és kizárólag azon a néhány ünnepnapon kell odafigyeli a másikra vagy magamra? Vagy választhatjuk azt is, hogy inkább mindennap teszek magamért. Erről írtam hosszabban is már

Az idő az egyik legfurcsább az életünkben, mert mérjük, de nem uralhatjuk. Nem tudjuk se gyorsítani, se lassítani. Van és kész, az életünk része, de mégis kellene valamit kezdeni vele.

Gondoltál már arra, hogy vannak napok, amikor minden sikerül? Bármennyi dolgod van, mégis a végére érsz, és elégedetten dőlhetsz hátra a nap végén. Míg máskor jóval kevesebbel is alig boldogulsz, stresszelsz, frusztrált vagy.

Mi lehet ennek az oka?

Az, hogy jól vagy rosszul időzítesz!

Minden döntésednek következménye van, ami eltölthet félelemmel vagy a szabadság érzésével, hogy te irányítasz. Noha külső körülmények mindig lesznek, azokra fogni bármit az életedben felesleges, mert mindenkinek vannak körülményei. 

  

 

Múlt idézés - az időzítés és én!

18 éves koromban rendeztem meg az első rendezvényem, itt dőlt el minden (vagy még sem?). Nekem kellett kitalálnom mindent, mi legyen a gyereknapon, mikor mi következzen, mi kell hozzá, ki fog résztvenni stb. Emlékszem készítettem egy nagy naptárt és először beleírtam a rendezvény időpontját. És nem az elejéről kezdtem beleírogatni, hanem a végéről visszafelé kezdtem a sakkozást.  (itt olvashatsz többet a múltról)

Felülről ránézni, látni az összképet, elképesztő érzés volt.

Persze ez a módszer természetes volt, hiszen versenyekre kellett felkészíteni magam, úgy, hogy a legjobban időzítsem a formámat. Szóval nem lehet tudni, hogy miért, vagy mi segített, de egy biztos, sosem csúsztam határidővel.

Több mint 30 éve dolgozom, visszagondolva, változtak a módszerek és a hozzáállások, mert változtak a lehetőségek, a helyzetek és a feladatok is. Ez a természetes, mert régi eszközökkel, módszerekkel ma már nem sokra juthatsz.  

Alakíts ki jó rutinokat

A szokásaid azért vannak, hogy „megspórolják” neked a döntést, ne kelljen gondolkodnod a minden nap elvégzendőkön. Vannak feladatok, amit el kell végezni és vannak feladatok, amit szeretnél elvégezni. A jó szokásokkal több időd lesz, hogy a lényeges dolgokra tudj igazán koncentrálni. Amikor azokkal a dolgokkal foglalkozol, ami számodra értékes, fontos és hasznos. Ez nem jelenti azt, hogy mást nem kell megtenned, vannak szükséges, kötelező és nem szeretem dolgok, amire szintén időt kell fordítani. 

Az időráfordítás az, ami értékessé és fontossá teszi.

 

Én ebben hiszek:  Egy valamit lehet azonnal megváltoztatni:
a hozzáállásodat! Mert a lényeg, hogy jobb legyen mint tegnap.

Egy kis jelen - mert a varázslat rajtad múlik!

Még van pár nap az év végi kihívásokhoz, de mindig lesz újabb... mindig lesz mire felkészülni, stresszelni, megoldani... Hol a Mikulás, hol a Karácsony, meglegyen a negyedév, új ügyfél, új program, Újév és a kedvencem: a fogadalmak!

Még ezt az évet kihúzod? Aztán jövőre minden másként lesz? 

A képlet egyszerű: Motiváció nélkül nincs változás és változás nincs idő nélkül! Motivációra és időre is szükséged van, de idő nélkül nem találod meg a motivációdat és nem is tudsz változtatni! Remélem ne kavarodtál nagyon bele!  Egyszerűsítsük le. 

Képlet = Időre van szükséged!

Így bármit elérhetsz, ilyen egyszerű, mert mindenhez idő kell!

 

És a jövő

Tudod? Érzed? Az időt mérjük, de nem uralhatjuk! Vagy mégis?
Kézben tarthatod, ha ismered a hatások és ellenhatások rendszerét. Ez az időzítés művészete! 

 

Válj az időzítés művészévé, amit két dologgal kezdhetsz:

 

1. Kutasd a life code-odat és találj válaszokat a legtöbbeket foglalkoztató kérdésekre! Itt tudod kitölteni!

Plusz információ: ha kitöltöd, kedvezményt választhatsz a tréningre!

 

2. Január 20-án Produktivitási tréning: időzítés művészete! Tanuld meg tréningen azokat az időtrükköket, amiket a mindennapokban használni tudsz!

 

+1. Használd az 5 perces kihívásokat, hogy legyen jobb, mint tegnap!
Produktivitás több, mint időmenedzsment! Időzítés művészete!
Iratkozz fel a csatornámra, hogy ne maradj le!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://biroandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr3613507111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása