Bíró Andrea

Hyper Productiv

Hyper Productiv

Dolgozz a világ legjobb munkahelyén!

2018. február 14. - Hyper Productiv

Spoiler: ez a munkahely mindenki számára más, a személyiségünktől függő. Egy introvertált ember számára például egy coworking iroda maga lenne a rémálom. Extrovertált kollégájára azonban inspirálóan hat ugyanez a környezet. Nem beszélve az élethelyzeteinkről, aktuális fizikai és mentális állapotunktól.

pexels-photo-440581.jpeg

Mégis hogyan lehetséges akkor, hogy megtaláld a számodra ideális helyet? Mikre figyelj, amikor keresel? Hogyan kezeld, ha nem érzed magad a helyeden?

Tudod pontosan mit akarsz?

Egy új munkahelyre kerülve nagy reményekkel vágunk neki a feladatoknak, ami a statisztikák alapján hat hónapig tartó plusz motivációt garantál. Tehát eddig törekszünk arra, hogy bizonyítsunk, hogy letegyük a névjegyünket új cégünknél az asztalra. Hat hónap után már ismerjük a kollégákat, a mindennapi rutint, tisztában vagyunk az elvárásokkal, kevesebb a stresszforrás, ami az újdonságokból fakad. De mi jön ezután?

Szerencsénkre ma már a munkáltatók legnagyobb problémája a munkaerő megtartása, ez pedig kedvezőbb körülményeket teremt a dolgozók számára.

Azonban bárhogyan is törekedjen a céged, hogy megvalósítsa az újhullámos dolgozóbarát környezetet, sosem lesz olyan, hogy mindenkinek megfelel a fent említett okok miatt.

pexels-photo-450276.jpeg

Különbözőek vagyunk, más és más helyzetekben teljesítünk jobban.

Mi a megoldás?

Amit ezért első körben tehetünk magunkért, hogy tisztába kerülünk a saját elvárásainkkal a cégünk felé. Mi az a munkakörnyezet, amiben a legszívesebben végezzük a feladatainkat? Nyugalomra van szükségünk, szabadságra, vagy épp ellenkezőleg, jobban szeretjük, ha pontosan megmondják, mit kell tennünk? Élünk-halunk a csapatépítőkért, állandóan programokat szervezünk munka után, mert olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akikkel a szabadidőnk nagy részét is együtt töltjük? Vagy épp ellenkezőleg, a családunkkal töltődünk fel szívesen?

A cégek egyre jobban odafigyelnek a dolgozóikra, mert kénytelenek, de még a kétoldalú kommunikáció sem ér sokat, ha mi magunk nem tudjuk, hogy mire van szükségünk.

Ha szívünkre tesszük a kezünket, és leülünk egy papírral a kezünkben összeírni a pozitívumokat és negatívumokat, tisztán fogunk látni. Egy jó fizetés nagyon fontos szempont, mégis érdemes végiggondolnunk, mit várunk összességében egy munkahelytől. Miket szeretünk a jelenlegiben? Mik azok, amik máshol jobban működtek? Amikor váltottunk, mire számítottunk az új munkahelyünkön, milyen reményekkel álltunk neki?  Milyen volna számunkra az ideális munkahely? Miken változtatnánk jelenlegi helyünkön ha megtehetnénk?

A kölcsönösség is fontos

Mindenkiben ott van az igény, hogy elégedett legyen a saját teljesítményével, hogy kiemelkedőt nyújtson. Ha másért nem, mert sokkal jobban esik a dicséret, mint az elmarasztalás. Sokszor azonban a körülményeink, élethelyzeteink is befolyásolják, mire vagyunk képesek az adott pillanatban.

pexels-photo-515169.jpeg

Ha pedig ezzel tisztában vagyunk, tudjuk, mit várhatunk el magunktól, és ezt teljesítjük is. Például ha gyermekünk óvodába megy, a felszabaduló idővel tudunk gazdálkodni, és elkezdeni egy továbbképzést, amivel előrébb léphetünk. Más alkalommal, ha az élethelyzetünk miatt nem a munkánkon van a fókusz, a munkaidőn túli programok, amiket korábban szerettünk, most inkább nyűgnek érezzük.

Ezek tisztázása az önbecsülésünk miatt is fontos, hiszen ha nem tervezünk előre, olyan időszakokban vállalhatunk pluszt, amikor nem fogjuk tudni a tőlünk megszokott minőségben ellátni a feladatokat. Míg ha megfelelően kommunikálnánk ezt kollégáink és a vezetőség felé, senkit nem érne csalódás.

A céged célja pedig ez: minél hatékonyabban, jobban dolgozó, elégedett alkalmazottak, akik a teljesítményük legjavát nyújtják.

Az a dolgozó, aki pedig erre képes, az a kölcsönösség elvén nyugodtan fordulhat egyéni kérésekkel, problémákkal munkaadójához, arra törekedve, hogy a számára ideálishoz közelítő munkahelyen dolgozhasson.

Ez pedig az igazi, mindenki számára nyertes helyzet, ugye?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://biroandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr1313667934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása