Bíró Andrea

Hyper Productiv

Hyper Productiv

Irreális, lehetetlen fogadalmak nyomában

2018. január 10. - Hyper Productiv

Maradjon fókuszban az élet egésze, ne csak a részei. De hogyan?

Neked mi a célod? Ha csak egyet mondhatnál, mi a legfontosabb az életedben most? Biztosan megállsz néha-néha és elgondolkozol rajta!

Ha elégedett vagy, akkor az életed valószínűleg összhangban van ezzel a céllal, akár tudsz róla, akár nem. Ha elégedetlen vagy, annak több oka lehet….

crossed-fingers-363478_960_720.jpg

Mert lehet, hogy a célod felé haladsz, csak a mindennapok szednek szét. Vagy túl nagy a nyomás, ami kívülről jön, és te próbálsz mindennek megfelelni, közben félretolod, ami neked valóban fontos. Esetleg nem látod, merre szeretnél menni. Vagy ha látod, nem tudod, merre indulj pontosan.

Kevés ember válaszol igennel az „Elégedett vagy az életeddel?” kérdésre. Szerinted törvényszerű, hogy így kell lennie?

Ezekkel mindenképpen foglalkoznod kell: Önmagad - munka - család - egészség – kapcsolatok, a sorrend és a ráfordított idő az ami, mindent megváltoztat! 

Tréningezd a produktivitásod és sikeres leszel!

Miért van az, hogy látszólag hasonló kvalitású emberek, akik hasonló körülmények, hatások közt nevelkedtek, az egyikük élete sikeresen alakul, a másikuk elégedetlen lesz egész életében?

Persze foghatod ezt a szerencsére, és ezzel el is van intézve a kérdés. Nem tehetsz semmit, hiszen a szerencséd nem rajtad múlik. Valószínűleg így gondolja az az ember is, aki nem valósította meg, amiről álmodott, amiben igazán boldog lenne.

Vagy választhatod a másik utat: felelősséget vállalsz. Kimondod, hogy „Minden rajtam múlik” és eszerint is élsz.

Persze ezt már sok helyen olvastad, el is mondtad a mantrát, próbáltad elhinni milliószor, mégsem történt semmi változás. Noha jók a motivációs falak, amikre kiragasztod a képeket az elérendő céljaidról, segít az is, ha leírod, amit szeretnél, vizualizálod stb. Mégis mi a baj ezekkel akkor?

whdq-513368427.jpg

Fotó: www.xsjjys.com

Az, hogy az élet a konkrét cselekvésre reagál.

Arra, hogy mit teszel meg valóban azért, ami neked fontos. Képeket ragasztgatni, vizualizálni, álmokat leírni mindenki tud, ennél többet kell tenned.

Ne ijedj meg, így sem lehetetlen, csak egy kicsit nagyobb ára van, mint a kényelmesen kikövezett útnak. Amiből viszont tudhatod, hogy jól döntöttél, hogy jobban érzed magad a bőrödben. Még ha néha kényelmetlenebb is, amit választottál.

Mert kinek van kedve inkább sportolni, mint leülni a tévé elé? Vagy egy könyvet kézbe venni az esti film helyett. Következetesen letenni a munkát, amikor vége a munkaidőnek, és az élet többi területével foglalkozni. Megtervezni azt, hogy mindenre jusson és következetesen betartani.

Ezek egyensúlya – munka, család, egészség, kapcsolatok, önmagad – bizony élethelyzettől függően változik, és amellett, hogy arra kell nagyobb hangsúlyt fektetnünk, ami éppen előttünk van, a többit sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Ehhez folyamatosan monitorozni kell önmagunkat, hogy mit csinálhatunk jobban, illetve mikor kell lépni az egyes helyzetekből. Aki a tökéletességre törekszik, azt el kell, hogy keserítsem: senki nem az, nem is lesz. Az élethelyzeteink sem azok, bármilyen tudatossággal is készülünk fel rájuk. Emiatt ne is helyezzük magunkat nyomás alá, inkább próbáljuk meg kihozni a tőlünk telhető legjobbat belőlük.

Éljenek a fogadalmak, de…

Noha a legtöbben év elején döntünk úgy, hogy egyszerre változtatunk mindenen, amit az életünkben elterveztük, ez is egy irreális elképzelés, ami felesleges csalódáshoz vezet.

Mi lenne, ha inkább végigmennénk életünk különböző területein és őszintén mérlegre tennénk, melyikben hol tartunk most? Min szeretnénk javítani? Mit szeretnénk elérni a következő 1-5-10 évben?

Az egyes területek összhangja egymást erősíti, elég csak arra gondolni, hogy akinek rendezett, harmonikus a magánélete, az sikeresebb a munkájában, mert amikor dolgozik, csak azzal tud foglalkozni.

meditation-2262835_960_720.jpg

Kezd kicsiben a változtatást, mert hiába hiszed, hogy nem számít, ha egy órával tovább dolgozol, ha lemondod a számodra fontos hobbidat egyszer, megeszed azt a tálca süteményt, sokszor ezeken az apró dolgokon múlik a siker. Sok kicsi sokra megy, ezt azonban előnyödre is fordíthatod, ha van térképed, ami mentén haladhatsz, az életed öt területének mátrixa.

Nem tudod, hogyan fogj neki? Egyedül nehezen megy, jól jönne egy kis kívülről jövő motiváció, megerősítés? Amiket valójában önmagadban találsz, csak most még nem látod?

A január 20-ai produktivitás tréningen ezzel foglalkozunk. Feltérképezzük a célokat, a hozzájuk vezető mérföldköveket és megtervezzük a célirányosan hozzájuk vezető lépéseket. Mindezt személyre szabottan.

Egyszerűsítsd le a nulladik lépést, a többi úgyis a te dolgod lesz!

Irány a produktivitás tréning!

A bejegyzés trackback címe:

https://biroandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr5313563837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása